Wat is jouw ikigai

WAT IS JOUW IKIGAI?

Wat is nu eigenlijk mijn doel in dit leven? Als je dat weet kun je beter werken, fijner samenwerken en meer bereiken.

Velen van ons kennen het gevoel dat ze eigenlijk iets anders met hun leven willen doen. Je ziet dan ook steeds meer mensen – al dan niet geholpen door de recessie – kiezen voor een nieuwe carrière. Het liefst een die aansluit bij hun persoonlijke waarden en interesses. Maar ook het oppakken van een oude hobby schenkt je wellicht die voldoening. Of het vrijmaken van je agenda zodat je weer tijd hebt voor het lezen van boeken of bezoeken van musea.

In de buurt van Okinawa, op een eiland zo’n duizend kilometer ten zuiden van Tokyo, leven de oudste, gelukkigst een gezondste mensen ter wereld. Ze worden zo’n zeven jaar ouder dan de gemiddelde persoon hier in het Westen. Het geheim zit in hun ikigai! De reden waarvoor ze hun bed uitkomen, wat hen inspireert, stimuleert en motiveert, gelukkig maakt.

Tijdens deze training ga  je je potentieel onderzoeken in een vrijere, fantasierijke en lossere vorm. Bovenal helpt deze training je bij het herkennen van jouw drijfveren en zet het je aan om de eerste zaadjes te planten voor een leven waarin je je passie de vrije teugel geeft. Wie weet waar dat heen leidt?

Bijvoorbeeld:

 • Hoe stap ik uit mijn comfortzone?
 • Hoe word ik de beste manager?
 • Ik wil iets anders doen dan ik nu doe, maar hoe begin ik?

Voor wie

Je wilt een volgende stap zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je wilt werken en leven vanuit persoonlijke kracht om daarmee de waarde voor jezelf én de organisatie te vergroten.

Wat levert het op

 • Je zelfinzicht heeft een enorme plus gekregen
 • Je weet je talenten op waarde in te schatten en in te zetten vanuit een breed, holistisch perspectief
 • Je hebt een persoonlijk ontwikkelplan waarmee je sturing geeft aan je loopbaan

Aanpak

Tijdens de training worden de antwoorden uit je speeddate en inzichten door interactie met elkaar verbonden en wordt het antwoord op jouw vraag zichtbaar. Je maakt een werkplan met actiepunten en een tijdpad om er in je werk of prive meteen mee aan de slag te kunnen.
Je krijgt nog extra vragen mee om te overdenken of aan anderen te stellen en uiteindelijk is je plan duidelijk en word je nieuwe toekomst helder.

Optioneel: een test Management Drives als je nog meer inzicht wilt hebben in je drijfveren als je een nieuwe toekomst zoekt binnen je werk.

Locatie

CYOU winkel, Hoofddorp

Startdatum

In overleg

Tijdsduur

 • Een digitale speeddate
 • Een middag mindmappen
 • Persoonlijk slotgesprek.

Trainer

 • Philo Hermans
 • Malou Cinanni

Prijs

€ 750,- of 6 CYOU COINS

Praktische informatie

Locatie
CYOU winkel
Burgemeester Pabstlaan 10 D4
2131 XE Hoofddorp

Prijs
€ 750,–

Startdatum
In overleg

Duur
2 middagen

Trainers

Philo Hermans

Malou Cinnani

“Philo is een veelzijdige coach die net zo makkelijk praat over zingeving als over businessplannen. Ze heeft oog voor de menselijke en de praktische kant, voor het fantaseren en voor in praktijk brengen … en ze weet je ook nog eens te motiveren!”

“Philo is een enthousiaste vrouw die vanuit haar oprechte interesse in de ander, adviezen geeft waar je wat aan hebt. Ik vond het een heel inspirerende cursus.”

“Het toewerken naar actiepunten heb ik als zeer prettig ervaren omdat ik zelf vaak in het denken bleef hangen.”