Voeding & Vitaliteit

Voeding & Vitaliteit

Goede voeding en een vitale leefstijl vormen de basis van onze gezondheid.

Voeding en leefstijl zijn van invloed op onze energie-aanmaak, onze structuur, onze stofwisseling en zelfs ons gedrag. Ons lichaam doet niets zonder reden, en als je je lichaam geeft wat het nodig heeft, geef jij je lichaam de mogelijkheid om optimaal gezond en vitaal te zijn. In deze masterclass van 4 uur leer jij alles wat je moet weten om de regie te kunnen nemen over jouw eigen gezondheid.

Vertelt jouw bodyscan je dat je allerlei kwaaltjes hebt, je letterlijk en figuurlijk niet lekker in je vel zit? Vind je het lastig om gezond te eten omdat er zoveel tegenstrijdige informatie is? Produceer je op de wc allesbehalve een dagelijkse ‘no wiper’? Laat je energieniveau te wensen over? Slaap en beweeg je te weinig? Dan wordt het tijd voor een Masterclass Voeding & Vitaliteit van een expert in voedingsgeneeskunde. Met kennis en inzichten vanuit de wetenschap, voedingsgeneeskunde, klinische Psycho Neuro Immunologie en de dagelijkse ervaringen van dè praktijk in voedingsgeneeskunde: OMEGA10™.

Inhoud Masterclass
De zin en onzin die over voeding wordt geschreven en gezegd maakt ons onzeker. Misschien zelfs obstinaat? Kunnen we zelf nog wel in het drukke leven dat we leiden goed voelen wat voeding met ons doet? Deze masterclass geeft je alle op wetenschap gefundeerde kennis over hoe je je lichaam optimaal voedt. Welke koolhydraten, eiwitten en vetten en hoeveel heb je nodig? Welke niet-eetbare elementen hebben we ook nodig om ons leven te voeden. Wat zijn de beste leefstijltips die je helpen om enerzijds je energieproductie te vergroten en anderzijds je energiebelasting te verminderen. Met de nodige tips hoe je deze kennis in de praktijk kunt brengen.

Voor wie?

Voor iedereen die:

 • De regie wil nemen over haar of zijn vitaliteit en gezondheid
 • Blij wordt van feitelijke kennis uit de voedingsgeneeskunde

Wat levert het op:
Wanneer je de kennis en inzichten in de praktijk toepast, verbeter je zelf je bodyscan m.b.t.:

 • Je energiehuishouding
 • Het functioneren van je hersenen
 • Je immuunsysteem
 • Je bloedsuiker huishouding
 • Je vermogen om vetten te verbranden
 • Je taille-heup omvang ratio
 • Je spijsvertering en werking van je darmen
 • De werking van je genen
 • Je humeur
 • Je hormoonstelsel
 • Je cholesterolgehalte
 • Je bloeddruk
 • Je slaappatroon en daarmee je regeneratie capaciteit

Aanpak:
Tijdens de masterclass krijg je kennis uit de voedingsgeneeskunde aangereikt over: Wat heeft mijn lichaam en mijn brein aan voeding nodig? Wel of geen koolhydraten? Maar welke en hoeveel? Vetten. Die zijn toch slecht voor hart- en vaatziekten? En je wordt er dik van. Toch? Eiwitten. Die zouden we toch allemaal ruim voldoende binnenkrijgen? Wat is feit en wat is fabel wanneer het om voeding gaat. Wat is voeding voor ons lichaam en ons brein in de meest brede zin van het woord. Wanneer is eten voeding? Wat kennen we als voeding maar voedt je lichaam niet? En richt soms zelfs schade aan? Wanneer is het voeding vulling? En ook: hoe zet ik die kennis om in praktisch haalbare zaken als het gaat om inkopen, bereiden en eten?

Door de groepsgrootte van 6-8 personen is er genoeg ruimte om jouw persoonlijke vragen te stellen. Tevens ontvang je een uitgebreide hand out: de map Voeding & Vitaliteit waarin de informatie is samengevat uit de Masterclass. Met een handige boodschappenlijst waarmee je op verantwoorde manier wegwijs wordt gemaakt in jouw supermarkt.

Locatie:
CYOU winkel, Hoofddorp

Data:
In overleg

Tijdsduur:

4 uur

Trainer:
Philippine Borgers

Prijs: 

€ 250,- of 2 CYOU COINS

Praktische informatie

Locatie
CYOU winkel
Burgemeester Pabstlaan 10 D4
2131 XE Hoofddorp

Prijs
€ 250,- 

Data
In overleg

Duur
4 uur

Trainer
Philippine Borgers