Blue Zone Boost

Boost je brein, body, energielevel en immuunsysteem voor dagelijkse vitaliteit

Als leider wordt er elke dag veel van je gevraagd. Hoe zorg je ervoor dat je altijd de beste versie van jezelf kunt zijn? Een belangrijke basis hiervoor wordt gelegd met voeding en leefstijl. In een 5-weken programma focussen we met elkaar elke week in een online lunchsessie op één onderdeel van het Blue Zone Boost programma. In de vijfde week sluiten we gezamenlijk af en delen we onze learnings, bottle necks en oplossingen. Voordat we starten krijg je een uitgebreide Healthy Aging check up. Healthy Aging Check Up. Deze omvat de allerbelangrijkste criteria die je inzicht geven in je gezondheid. De meest cruciale bloedwaarden worden gemeten en daarnaast kijken we naar je bloeddruk, omvang taille versus heup en je Body Mass Index. Deze Healthy Aging Check up ter waarde van € 150,- (tarief laboratoriumkosten) geeft inzage in de volgende waardes:

 1. Totaal cholesterol en de verhouding daarbinnen van HDL en LDL cholesterol;
 2. Triglyceride waarde
 3. Ontstekingen: de hoogsensitieve C-reactieve proteïne waarde (hsCRP) geeft aan of er sprake is van ontstekingen waarbij ook de laaggradige sluimerende ontstekingen worden gemeten;
 4. Nuchter glucose en de HbA1c waarde
 5. Nuchter Insuline waarde
 6. HOMA-IR index (verhouding glucose en insuline)
 7. Vitamine D3 waarde
 8. BMI (Body Mass Index)
 9. Taille-heup ratio een belangrijke indicator voor insuline resistentie en visceraal vet
 10. Bloeddruk

Ook vult iedere deelnemer van het team vooraf een beknopte intakelijst in met de belangrijkste klachten en symptomen en persoonlijke wensen en doelen t.a.v. het programma. 5 Boost sessies Daarna start een online wekelijks programma waarin we gedurende 1 uur per week met elkaar ons focussen op één van de onderstaande Boost issues:

 • Energy Boost: hoe je maximaal energie behoudt door de dag heen. Door je bloedsuikers goed te reguleren met de juiste voeding. Energiemanagement betekent ook de juiste beweging, beperken van de gevolgen van chronische stress waar we tegenwoordig allemaal aan bloot staan en verbeteren van je slaap.
 • Brein Boost: hoe je je brein met de juiste voedingsstoffen en specifieke activiteiten scherp houdt voor maximale denkkracht;
 • Body Boost: Welke voedingsstoffen jouw lichaam van de juiste brandstoffen en bouwstoffen voorzien opdat je lichaam maximaal kan presteren. En vooral ook aandacht voor voedingstoffen voor je hormonen en neurotransmitters. Waardoor jij de vitaliteit uitstraalt die je leiderschapskwaliteiten het best tot zijn recht laten komen;
 • Immuun Boost: Hoe je je weerstand tegen ziektes krachtig houdt en je minder bevattelijk wordt voor virussen en andere ziektes. We kunnen er dit moment niet omheen: des te sterker je immuunsysteem functioneert des te beter jij opgewassen bent tegen alle virussen, bacteriën en andere ziektes die onvermijdelijk op je pad komen en jouw vitaliteit bedreigen.

Natuurlijk bespreken we ook alle waardevolle learnings van de Blue Zones over de hele wereld: gebieden waar mensen opvallend gezond oud worden. Want gezond oud worden betekent ook de basis leggen voor gezond leiderschap. Ook wanneer je grijs en wijs bent. De vijfde week sluiten we af met de

 • Support Boost. We bespreken met elkaar onze resultaten, onze learnings en delen mogelijke oplossingen voor bottle necks die we zijn tegengekomen. En je leert hoe het inschakelen van support uit je omgeving je helpt bij het behalen van jouw doelen.

Voor wie Voor iedereen die

 • de regie wil nemen over haar of zijn vitaliteit en gezondheid
 • klaar is met al die vage klachten en het gevoel heeft dat hij of zij al een tijdje niet meer het beste uit zichzelf kan halen
 • bereid is om de dagelijkse routines te veranderen. Want als je doet wat je deed, krijg je wat je had.

Wat levert het op

 • Je leert de juiste voeding en gewoontes in te zetten om jouw persoonlijke issues aan te pakken
 • Je leert, probeert, proeft en ervaart wat voeding en leefstijl in een 5 weken programma met je doen
 • De 5 sessies uit dit programma geven je alle op wetenschap gefundeerde kennis over hoe je je lichaam en brein optimaal voedt. In de meest brede zin van het woord. Enerzijds leer je over voeding: wat de optimale verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten is en hoeveel ervan je nodig hebt. Welke nutriënten je nodig hebt om je hormonen en neurotransmitters optimaal te laten functioneren. Anderzijds welke leefstijlgewoontes we ook nodig hebben om ons leven te voeden met vitaliteit. Wat zijn de beste leefstijladviezen die je helpen om enerzijds je energieproductie te vergroten en anderzijds je energiebelasting te verminderen. Voorzien van de nodige tips hoe je deze kennis in de praktijk kunt brengen. Wanneer je de kennis en inzichten in de praktijk toepast, verbeter je zelf je bodyscan m.b.t.:
 • Je energiehuishouding
 • Het functioneren van je hersenen
 • Je immuunsysteem
 • Je bloedsuiker huishouding
 • Je vermogen om vetten te verbranden
 • Je taille-heup omvang ratio
 • Je spijsvertering en werking van je darmen ü De werking van je genen
 • Je humeur
 • Je hormoonstelsel
 • Je cholesterolgehalte
 • Je bloeddruk
 • Je slaappatroon en daarmee je regeneratie capaciteit

Aanpak Dit 5 weken online programma met maximaal 10 deelnemers bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Schriftelijke intake. Daarbij vul je in een schriftelijke intake in wat jouw belangrijkste klachten en symptomen en wensen en doelen t.a.v. het programma.
 2. Meting Healthy Aging Check Up. De meest cruciale bloedwaarden worden gemeten. Je krijgt hiervoor een oproep van een priklocatie in de buurt. Daarnaast wordt je bloeddruk, omvang taille versus heup en je Body Mass Index berekend.
 3. Daarna start een online 5-weken programma waarin we in vijf lunchsessies van anderhalf uur per week met elkaar ons focussen op één van de onderstaande Boost issues: – Energy Boost – Brein Boost – Body Boost – Immuun Boost – Support Boost.
 4. Na elke sessie is er huiswerk en zijn er adviezen waar je de komende week mee aan de slag gaat. Het daadwerkelijk ‘doen’ en ‘ervaren’ is een belangrijk onderdeel van je eerste stappen naar succes.
 5. De vijfde week sluiten we af met het bespreken met elkaar van ieders resultaten, learnings en het delen van mogelijke oplossingen voor bottle necks die je bent tegengekomen.

Locatie Online, dus zelf te bepalen waar Startdatum In overleg Tijdsduur 5 weken Trainer Philippine Borgers Prijs  € 2.595,- excl btw voor een groep van maximaal 10 deelnemers, plus € 150,- per deelnemer voor de laboratoriumkosten van de Healthy Aging Check Up.

Praktische informatie

Locatie
Online

Prijs
€ 2.595,- excl btw voor een groep van maximaal 10 deelnemers,
plus €150,- per deelnemer voor de laboratoriumkosten van de Healthy Aging Check Up.

Startdatum
In overleg

Duur
5 weken

Trainer
Philippine Borgers

Philippine Borgers