lessons learned

Blijf vooral jezelf! Mijn ‘lessons learned’…

Hebben jullie daar ook wel eens last van? Dat je ja zegt terwijl je nee bedoelt 😉 Mij gebeurde het een aantal weken geleden. Ik werd gevraagd om de ‘lessons learned’ gedurende mijn carrière bij V&D te delen tijdens een bijeenkomst van marketing communicatie professionals.
Nee, dat wilde ik niet… Tenminste, dat wilde ik eigenlijk zeggen….
Niet omdat ik mijn verhaal niet wilde vertellen, maar omdat er al zoveel gezegd is over V&D. En zo vaak door mensen waarvan ik dacht waar heb je het over… Hoe makkelijk is het om buiten te staan en dan van alles te roepen.
Maar tot mijn eigen verbazing zei ik ja, en dacht eigenlijk is het best interessant voor mezelf (eigenbelang) om te reflecteren wat er allemaal is gepasseerd in mijn 33 jaar bij V&D. En welke lessen heb ik geleerd? Nadat het besluit was genomen en ik over mijn presentatie na ging denken, werd het een mooie periode van reflectie. Over hoogte- en dieptepunten. Over persoonlijke groei. Over opgroeien van jonge vrouw naar volwassene. Over afscheid nemen en een eigen bedrijf beginnen.

Ja, ik heb een hoop lessen geleerd én toegepast. Maar ik ben ook net zo makkelijk weer in een aantal valkuilen gestapt. En heb dáár weer van geleerd…Eigenlijk ben je nooit te oud om iets af te leren 😉

Wellicht zul je je afvragen: mooi, maar wat is nu de belangrijkste les die je hebt geleerd? Dan is het een les die klinkt als een open deur of misschien zelfs wel als cliché. In ieder geval past het op een tegeltje:

‘BLIJF VOORAL JEZELF,
ER ZIJN AL ZOVEEL ANDEREN’

waarbij de grootste uitdaging is om uit te vinden wie die jij is. Zowel voor personen als organisaties. Je kunt er letterlijk je hele leven mee bezig zijn.

Vooral deze les heeft me (weer) bezig gehouden na mijn vertrek bij V&D. Toen ik na 33 jaar wegging moest ik echt mezelf terugvinden. Wie was ik eigenlijk ook alweer, waar word ik gelukkig van? Dat is best een zoektocht geweest.

Gelukkig deed ik dat niet alleen. Samen met Philo Hermans zijn we CuriousYou begonnen en zijn we de zoektocht aangegaan, waarbij we een aantal mooie concepten/events in de markt hebben gezet. Met als hoogtepunt de recente opening van onze eigen (online) winkel: CYOU, dé winkel voor persoonlijk leiderschap. Op dat moment vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Ik heb mijn liefde voor retail hervonden en samen zetten we een mooi product neer. Waar we nu al een aantal mooie klanten hebben mogen ontvangen.

En de presentatie? Ik vond het spannend om te doen en toen het moment daar was, dacht ik heel even, ik had toch ‘nee’ moeten zeggen… Maar het ging goed! Ik heb echt staan genieten. En ben blij dat ik mijn lessen heb kunnen delen. Wie weet, leren anderen daar ook weer van.
Want het is belangrijk om jezelf constant te blijven prikkelen door nieuwe uitdagingen aan te gaan. Door regelmatig uit je comfort zone te stappen. Dat is namelijk de plek waar de meest bijzondere dingen gebeuren, toch? Ik groei van nieuwe uitdagingen aangaan, ook al is het niet altijd makkelijk. En ik geniet nu volop van onze nieuwe winkel: CYOU!
Hoop je binnenkort daar te verwelkomen, wanneer je ook uit je comfort zone wilt stappen om verder te groeien.

Cyou in store!
Linda Eriksen

Mogen wij je helpen?

CYou team

Het leukste cadeau!

cadeaukaart

Keep me in the loop

Wellicht vind je dit ook interessant …