Blog Philo: Een online winkel openen, ik?

Een online winkel openen? Ik?

Ja, ik!

Het einde van het jaar komt alweer in zicht en dat brengt 31 december dichterbij. De vaste datum waarop ik een brief aan mezelf schrijf. Met een reflectie op het afgelopen jaar maar ook met een vooruitblik naar het jaar dat blanco voor me ligt. Wat zal er gaan gebeuren in 2018? Zullen mijn dromen uitkomen en welke tegenslag krijg ik eventueel te verwerken. Ik maak dan lijstjes, heel concreet met wat ik allemaal van plan ben.

Daarna doe ik de brief in een envelop, plak hem dicht en leg hem weg tot 31 december van het volgende jaar. Dit ritueel herhaalt zich al een flink aantal jaar en het is altijd weer een mooi moment om zo’n brief te openen. Soms komt er verbazing aan te pas omdat het leven een wending genomen heeft die ik absoluut niet heb kunnen voorzien. Soms ook is er ontroering omdat er ‘moeilijke’ dingen zijn gebeurd zoals een onverwacht afscheid van een geliefde. Maar altijd ook weer mijn opverende beweging erna. Niet bij de pakken neer blijven zitten maar aangaan wat aangegaan moet worden.

Vitaliteit
Ik heb vaag nog wel de inhoud van brief 2017 voor me. Maar van een aantal dingen weet ik heel zeker dat ze er niet instaan. Dat mijn dochter en haar man en kids vier maanden bij ons in zouden komen wonen bijvoorbeeld. Dat kon ik in de verste verte niet bevroeden. Of neem het feit dat ik mezelf de laatste tijd met frequente regelmaat terugvind in de sportschool. De handstand die ik elk jaar doe op mijn verjaardag, als bewijs dat mijn ‘gevoelsleeftijd’ van 28 nog steeds klopt, ging dit jaar opeens niet meer zo soepel. Dus… naar de sportschool. En wat grappig is? Ik vind het heerlijk! Mijn lijf pakt in vlot tempo de oude programmering weer op. Ik voel mezelf soepeler worden, blijer, vitaler.

Winkel
Maar wat ik absoluut echt niet had bedacht in brief 2017 was dat ik een winkel zou openen. Een winkel! In de zomer kwam ik terug uit Canada na een bezoek aan zoon Karel met de ideeën en contouren voor een nieuwe training Holistisch Leiderschap. Ik was de kenmerken van masculiene en feminiene maatschappijen gaan ontleden en werd me nog bewuster van de verschillen tussen mannelijk en vrouwelijk leiderschap. En ik zie ook wat de wereld nodig heeft. Ik deelde mijn ideeën met CuriousYou partner Linda Eriksen en zij zei: “we kunnen nu wel een winkel beginnen”. Na een carriere van 30 jaar bij warenhuis V&D ging het retailbloed, nu vier jaar later, alweer stromen bij Linda. En… het is weliswaar nog geen warenhuis – we beginnen bescheiden – maar het fundament is gelegd met de CYOU Store. Een winkel voor persoonlijke ontwikkeling vanuit een holistische visie. Waarin we naast ons eigen trainingsgaanbod ook een aantal andere A-merken hebben geselecteerd.

Mijn hart klopt al sneller als ik denk over wat ik in mijn brief voor 2018 zal gaan schrijven. Hoe zal de CYOU Store zich gaan ontvouwen? Want te delen van wat mij zo zorgeloos en gelukkig gemaakt heeft is de passie waarvoor ik me 24/7 in 2018 wil inzetten. Je bewust zijn van… en daar naar handelen.

Het klinkt simpel en dat is het in wezen ook. Al onze trainingen leveren daar een bijdrage aan. Dus… kom je winkelen in 2018? Dan beloof ik je een mooie, bewuste verandering in jouw leven!

Dagdag

Philo

Mogen wij je helpen?

CYou team

Het leukste cadeau!

cadeaukaart

Keep me in the loop