Create your blue zone

We hebben bij CYOU een nieuwe teamactiviteit ontwikkeld: Create Your Blue Zone!
De Blue Zones zijn 6 gebieden ter wereld waar de bewoners gezonder, gelukkiger, vitaler oud worden dan op de rest van de wereld. Gemiddeld leven ze zo’n 7 jaar langer. En waardoor dat komt?
Die ‘geheimen’ hebben we teruggebracht naar een dagdeel teamactiviteit om dat zowel voor elke medewerker individueel maar ook als team in kaart te brengen. Dat resulteert niet alleen in een vrolijke teamactiviteit maar leidt ook concreet tot een actieplan.
Onze recente opdrachtgever gaf ons een fantastisch compliment: ‘jullie hebben iets heel moois in handen’.

Natuurlijk willen we het graag delen met ieder team dat vooruitgang zoekt, (nog) meer verbinding met elkaar wil maar vooral ook het afdeling, bedrijf of teamdoel scherp wil hebben en houden. Achter welke vlag lopen we met zijn allen aan?

Bootcamp en meer
Toen ik nog eens mijmerde over ons instant succes realiseerde ik me dat wij ook doen wat we beloven. We walk our talk!
Een van de geheimen is bijvoorbeeld je lijf goed te onderhouden, zowel qua voeding als beweging. Dat weten we allemaal wel maar wij dóen het ook omdat we ontdekt hebben met elkaar hoe leuk en fijn dat kan zijn. Zo is collega Linda een flink aantal kilo’s afgevallen en doe ik nu mee aan bootcamp op strand. Ik ben weliswaar hekkensluiter maar heb als excuus dat ik ‘by far’ de oudste ben. Maar ik geniet, geniet, geniet, elke maandagochtend weer. Als ik met stuifzand in mijn oren aan het planken ben op strand, push ups doe of met een zandzak loop te sjouwen tegen een duintje op. De krijsende meeuwen in de lucht, het geluid van de branding en het zien van de inspanning en blijheid op de gezichten van mijn medesporters. Dat geeft zo’n boost aan mijn energie!
Collega Nicole heeft ons als eerste geïnspireerd tot dat sporten, Malou volgde als tweede en Linda en ik begonnen aanvankelijk met … tegenzin. Nu voeren we tijdens de koffie gesprekken over onze BMI, spiermassa, vetmassa en houden we onze basale stofwisselingssnelheid in de gaten. Het moet niet gekker worden! Zo mocht ik laatst zelfs na meting mijn metabolische leeftijd met 15 jaar (!) terugbrengen. Als dat geen vreugde geeft!

Shop till you drop
Die afgeslankte en getrainde lijven mogen natuurlijk wel shoppen, want alles werd te ruim. Heerlijk, nieuwe kleding kopen! En natuurlijk verwennen we onszelf ook nog met zekere regelmaat met de andere geneugten van het leven. Bij een recent succes van Nicole trakteerde ze mij op 2 moorkoppen. (een vind ik voor het lekkere echt te weinig).

Zo zijn er nog een paar geheimen in de Blue Zones die we in de praktijk tot uitvoering brengen. Wil jij en je team er meer van weten? We komen er graag over vertellen! Of lees er hier alvast over.

Philo Hermans

Mogen wij je helpen?

CYou team

Het leukste cadeau!

cadeaukaart

Keep me in the loop